Haber

Netanyahu’nun başdanışmanı ‘Gazze’ planını şöyle anlattı: Tıpkı Batı Şeria’da olduğu gibi…

İsrail Başbakanı Başdanışmanı Mark Regev, askeri operasyonların tamamlanmasının ardından İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi’nde kalmaya devam edeceğini söyledi. Regev, “Operasyon bittiğinde ve Hamas’ı yendiğimizde, terörist unsurların yeniden güçlenmemesi ve Hamas’ın canlanmaması çok önemli. Bunun için İsrail güvenlik güçlerinin varlığını sürdürmesi gerekiyor” diyen Regev, bunun “olduğunu” ifade etti. kalıcı bir varlık anlamına gelmiyor.” İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kıdemli danışmanı, “Bu mutlaka kalıcı bir varlık anlamına gelmiyor” dedi. “Gerektiğinde girip çıkabileceğimiz akıcı bir duruma sahip olabiliriz” dedi.

İsrail’in Gazze planının ‘Batı Şeria’daki askeri varlığına’ benzeyeceğini belirten Regev, şöyle devam etti: “Batı Şeria üç bölgeye ayrılmıştır. Tamamen Filistin kontrolündeki A Bölgesi, ortak kontrolün olduğu B bölgesi. ve ortak kontrol altında olan ve büyük oranda İsrail’in yaşadığı B bölgesi.” “C Bölgesi, mevcut değil. Bu, Oslo Anlaşmalarının bir parçası. Bu düzenlemelerin bazıları, Gazze’de görmek istediklerimizin bir örneği olabilir.”

Regev, Tel Aviv yönetiminin Gazze planının “işgal olarak tanımlanamayacağını” savunarak, “Biz asla işgal kelimesini kullanmayız” dedi.

NETANYAHU’DAN ‘SÜRESİZ İŞGAL’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin güvenliğini tamamen kontrol altına almak istediklerini belirterek, ‘süresiz işgal’ imasında bulundu. ABD Başkanı Joe Biden ve üst düzey yetkililerin İsrail’e, çatışmada geçici bir insani duraklama verilmesini önerdiği yönünde iddialar artarken, Netanyahu, insani yardımın Gazze’ye girmesi veya esirlerin tahliyesi koşullarını değerlendireceğini söyledi ancak ‘ Kısa süreli taktik duraklamalar hariç, tutsaklar serbest bırakılmadıkça. Ateşkes olmayacağını da söyledi. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu