Haber

Kaçkar Dağları’nda “Heliski” heyecanı devam ediyor

Avrupa’ya yakınlığı ve kar kalitesiyle yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopter kayağı olarak bilinen “helixski” tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Kayakçılar, dik yokuşlarda ve yüksek yokuşlarda helikopter kayağı ile dağın zirvesine indi. SporHeliski’nin bir kolu olan heliski Türkiye’de 2005 yılından beri Kaçkar Dağları’nın Rize sınırları içinde kalan Artvin’in Çamlıhemşin, İkizdere ve Yusufeli ilçelerinde yapılmaktadır.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilen helix sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığı olan Türkiye-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Bölgedeki teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından 16 sporcudan oluşan ekiple üç helikopterle başlayan etkinliğin üçüncü haftasında İsviçre, İspanya ve Fransa’dan 20 kişilik sporcu grubu karın keyfini çıkarıyor.

Elverişli hava koşullarının yanı sıra kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği bölgede kayak yapan sporcular için güvenlik üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, tepelerin yanı sıra kar yağışı nedeniyle helikopterlerin uçamadığı günlerde, karla kaplı çam ormanlarının ortasında adrenalin dolu vakit geçiriyor.

Bölgeye getirilen kar motosikleti ile sporcular ormanın içine taşınarak burada süzülme sağlanıyor.

Nisan ayı ortasına kadar sürmesi planlanan organizasyona bu yıl 400’e yakın sporcu akredite oldu.

murgul-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu